Postet 30.11.2008 21:01
Med puddersnø i blikket

Etter de siste dagers store snøfall i fjellet, øynet jeg et lite håp om hemningsløs pudderkjøring på dagens tur.

Like før kirketid krabber jeg ut av bilen på en øde parkeringsplass like ved skisenteret i Svandalen, og med sekken på ryggen labber av sted innover i bjørkeskogen.

Det går ikke lang tid før jeg møter veggen, det vil si veggen av puddersnø, så her er det bare å finne roen å nyte hvert steg mot det endelige målet Ravnafjell 983 moh.

Jeg velger å gå oppover til Kakelborg, for så å følge dette fjellpartiet til oppunder vestsiden på Ravnafjell.

Fra flaten like nedenfor vendehjulet tar jeg peiling på masten, og siger så sakte men sikkert oppover mot toppen.

I 50cm puddersnø brøyter jeg meg vei i det ulendte terrenget. Turen i dag har en lengde på rundt 6km, og har en høydeforskjell mellom start og mål på 640 meter.

Her er det snakk om et ekte Winter Wonderland.

Snøen henger enda tung på bjørkeskogen.

Fine kontraster mellom blått og hvitt.

På rundt 970 moh bader hele terrenget i 60cm puddersnø. Ikke et spor er å se her oppe, og lyset fra solen er bare helt fantastisk.

Så når jeg toppen på Ravnafjell, akkurat tidsnok til å få med meg solnedgangen. Her er det minus 9 grader og helt vindstille.

Med dunjakken på, er det bare å nyte den fantastiske solnedgangen og det utrolig flotte lyset som er på denne tiden av året.

Solen blir gul, og i løpet av noen minutter blir den borte. Jeg finner skiene, og setter utfor kanten og får umiddelbart en følelse av å fly, der jeg suser ned de mange hundre høydemetrene med puddersnø oppunder haken.

Med adrenalinet fossende i blodet etter 3 minutters sinnsyk pudderkjøring, tar jeg en liten stopp for å se på de fantastiske fargene på himmelen.

Omsider kommer jeg ned i skitrekket, hvor snøkanonene går for fullt. Her nede er det rundt 20cm snø.

Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow !

Tor-Atle...

..............................................................................................