Postet 11.02.2009 23:19
Fjelltoppovernatteren

Hysj Hysj Hysj !!!!

Jeg tror pinadø det er den gærne Sandal karen som snakker på radioen.

Det var nok mange som satte kaffen i vrangstrupen onsdag morgen, da de hørte den lokale utgaven av Lars Monsen tone utover eteren fra et sted der ingen skulle tru at nokon ville væra eller bu.

Det hele startet med at jeg våknet opp rundt klokken 04:00 i en halvrå sovepose etter en svært kald natt i høyfjellet. Da jeg slår opp øynene, ser jeg at hele innerteltet er dekket av et tykt lag med rim, som nå finner det for godt å falle ned i ansiktet på meg.

What a beautiful morning !

Etter noen timer har jeg kommet meg opp og sitter nå å hører på NRK Rogaland sin morgensending. De oppfordrer folk til å sende inn sine uoffesielle temperaturer, da det er en svært kald morgen i fylket. Jeg kjenner at det er kaldt, så jeg tar turen ut for å se på gradestokken.

Jasså du, så du viser 22 kalde i dag !

Da det var svært få andre uteliggere som sendte inn sine temperaturobservasjoner denne morgenen, valgte jeg også å sende inn mitt bidrag til listen. Plutselig hører jeg min melding bli lest opp, og programverten avslutter med å si at han vil forsøke å ringe til denne mannen i fjellet.

Jeg var usikker på om jeg skulle le eller grine der jeg satt, men tok raskt motet til meg og fikk opprettet kontakt.

Vips, så var jeg airborne !

I 22 minus rapporterer jeg på direkten fra selveste Hakasakkegga 1112 moh, hvor solen snart krabber over horisonten, og fullmånen enda lyser opp fjellheimen.

Dette noe skjeldne "stuntet" ble også raskt forvandlet til en aldri så liten mediasak.Jeg nyter både kulden og soloppgangen denne utrolig flotte morgenen.

Tor-Atle...

..............................................................................................