Postet 27.01.2009 15:00
Turen da stangen brakk

Så ligger jeg har da, på rygg i soveposen og koser meg med mitt da det fatale skjer.

Stangen brekker !!

Det fryktelige dramaet utspant seg på Haukelifjell, nærmere bestemt Verjesteinsnuten 1650 moh, hvor jeg hadde rigget opp campen for natten. Meteorologen var klinkende klar i sin tale da han kom med sin værmelding for natten og påfølgende dag. Det skulle blåse kraftig, og ordet full storm dukket opp flere ganger. Jeg skjønte med en gang at dette kom til å bli en heftig opplevelse og et minne for livet, om jeg overlevde natten og ikke lettet fra toppen da.

Natten kom, og det gjorde vinden til de grader også. Etter noen timer med skikkelig juling løsner plutselig den ene av de totalt 12, 50cm lange teltpluggene fra det harde underlaget, og i løpet av sekunder presser vindet teltet flatt, med det rasultat at den ene teltstangen brekker som en fyrstikk.

Som en forskremt liten trollunge kaver jeg nå febrilsk med å komme meg snarest mulig ut av soveposen, noe som på ingen måte er like enkelt som det en gang var, og jeg føler meg utvilsomt fanget i et virvar av teltduk, aluminium stenger, klær og annet utstyr som nå er i ferd med å ta av.

Etter litt romstering i nattemørket, kommer jeg meg omsider ut av det som en gang var et telt, og jeg tar umiddelbart fatt på den kalde jobben med å spleise den brukne teltstangen ved hjelp av et medfølgende rørstykke som er festet i en kanal på utsiden av teltduken. Etter noen minutter er teltstangen reparert, og teltet kan igjen reises.

Det blir ikke mer søvn den natten. Jeg blir sittende å holde på teltstangen i timesvis til dagen igjen gryr, og vinden etter hvert avtar noe. Trøtt i trynet etter en natt uten den helt store søvnen pakkes telt og annet utstyr ned i sekken, før skiene igjen kommer på og kursen settes mot Ulevåbotn og bilen på et gnistrende skiføre.

Vel hjemme fra turen begynner jobben med å få tak i en ny original teltstang, noe som skulle vise seg å bli litt av en utfordring. Løsningen ble til slutt uoriginale teltstenger fra den norske teltprodusenten Helsport.

Totalt fire stangledd ryker tvers av i stormen.

Tor-Atle...

..............................................................................................