Postet 18.08.2010 23:01
Å ha med fisk på fisketur

Det hender at jeg tar med meg en boks King Oscar Sardiner eller en boks Stabbur-Markrell på mine fisketurer , men i dag tok jeg det å ha med seg fisk på fisketur til helt nye høyder ved å også pakke med meg en hel pose med små og sprell levende ørretbabyer.

Jeg håper at min innsats i dag skal kunne bidra til å gi alle fiskeinteresserte fjellfolk, et nytt og feiende flott fjellområde for ørretfiske.

Vel fremme ved det aller første utsettingsstedet, løfter jeg posen med ørretbabyene forsiktig ut i vannet like ved en stor sandstrand.

Etter å ha åpnet opp posen, lar jeg den ligge i vannet et kvarters tid, slik at alle de små ørretbabyene kan få god tid til å svømme rolig og forsiktig ut til sitt nye hjem.

Det var 160 stk en-sommringer jeg fikk gleden av å sette ut på dagens tur. Fiskene er ca 5cm lange, og de vil kunne nå en vekt på rundt 300gram etter 4 år, men dette forutsetter helt optimale vekstforhold.

Etter utført oppdrag, setter jeg meg ned på en stein som stikker opp like over vannflaten. Her kan jeg sitte med en kopp te og bare nyte synet av små ørretbabyer som piler fort av sted mellom sanddynene.

Et gammelt naust og en trebåt vitner om storhetstiden med storørretfangster i Svandalsfjella.

Ravnafjellsvatnet er et av flere store fjellvann som det nå vil bli satt ut fisk.

Det er mye flotte blåbær å finne i fjellet.

Og der det er bær, finnes det også ormer. De kan bli flere hundre meter lange, og kan på en god dag spise et menneske på under 2 sekunder.

I det jeg har kommet like under toppen på et høyt og bratt fjellparti litt vest for Ravnafjellsvatnet, så strekker plutselig denne reinsdyrbukken hodet sitt ut over kanten bare få meter unna der jeg står. Jeg støkker så jeg holder på å drite i buksa, men klarer forfjamset som jeg er å få tatt dette bildet.

Snakker om å ha en spennende dag i høstfjellet !

Tor-Atle...

..............................................................................................