Postet 17.06.2010 22:07
Kald fiskestart på Haukelifjell

Sesongåpningen for stangfiske i Røldal statsallmenning er like om hjørnet, og jeg er som så mange ganger tidligere på plass i Sandal lagunen, hvor fiskefeberen herjer vilt og sollyset reflekteres i blankpussede sluker og fiskestenger.

Nordavinden har ligget over landet i over en uke nå, og det er svært lite som minner om sommer her oppe på fjellet. Ikke en mygg er å se, og Ulevåvatnet ligger speilblankt og livløst.

Etter en kald natt, våkner jeg opp i det solen begynner å varme opp mitt lille Hilleberg Unna telt. I dag er det 15 juni, og sluken kan med god samvittighet kastes i vannet.

Hodet og tankene er som på en vilter lano - unge i det jeg river opp glidelåsen på soveposen, og forsøker på beste vis å få kroppen til å reagere. Klokken er bare 06:15, og kroppen driter tydeligvis fullstendig i mine lano - unge nykker. Den er stokk stiv og nesten ikke til å rikke.

Jeg er sikker på at min gamle bestefar på snart 100 år hadde kommet seg opp og ut av soveposen på en lagt bedre måte enn meg denne morgenen, men når jeg omsider står oppreist utefor teltet må jeg jo bare le av hele greia.

Ute er det ikke et vindpust å kjenne, og solen den skinner fra en knallblå himmel. Synet av denne vakre fjellheimen får meg til å rope ut av full hals - What a beautiful morning !

Ekkoet gjaller i fjellveggene rundt Ulevåbotnen i flere minutter, noe som får en gjeng tyske bobilturister til å ramle forskrekket ut av sine Hymer mopeder, helt sikre på at fjellet har kommet for å ta tilbake all steinen de STJAL fra det NORSKE KONGERIKET dagen før.

Til slutt kan jeg jo nevne at fiskefangsten ble veldig bra, noe som slettes ikke er uvanlig når "krokryggen" er ute på fisketur.

Hit - men ikke lengre. Gamleveien over Dyrskar er fortsatt vinterstengt.

Jeg rusler nedover E134, og har hele verden for meg selv.

Det ligger enda litt snø på veien innover mot stølen i Ulevåbotnen.

Spenningen stiger i det jeg setter kursen for Sandal lagunen.

Utrolig men sant ! Sandal lagunen er snøfri og klar for det store Sandal innrykket.

Siste rest av isen på Ulevåvatnet.

Snøbyger over Store Nup.

Det er juni, og jeg står ute og ser på nysnøen som har lagt seg i nordenden av Ulevåvatnet.

Solen er i ferd med å gå ned, og temperaturen synker raskt ned mot null grader.

Solen forsvinner inne i Middyrdalen, og i løpet av natten viser gradestokken minus 5 grader.

En lav og varm morgensol titter over ryggen på Store Nup.

Speilbilde av fjellet Sveigen vises i det stille Ulevåvatnet.

Etter en kald natt i høyfjellet, gjør det godt å innta frukosten i varmen fra solen.

Tor-Atle...

..............................................................................................