Postet 25.12.2011 20:02
Julaften i eventyrskogen

Tradisjonen tro ble det også i år en stille og fredelig feiring av julaften utendørs, og denne gangen var det den lune og fine skogen tett oppunder Maldals kremtopper som ble valgt som arena.

Værmeldingen for dagen var ikke den aller beste, men det er jo som man sier "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", så tur det skulle det bli uansett hva værgundene måtte ha å by på.

Uværet som var meldt det kom med både regn og vind, og julestemningen inne i det lille røde teltet steg i takt med antall vanndråper på teltduken.

Det er rett og slett jysla kjekt å gå på truger i et slikt spennende og flott skogsterreng.

Lettskyet vær og minus 3 grader, skaper en fin ramme for årets julesprell.

Alle trærne i skogen er dekket av et tynt lag med puddersnø, og det hele minner faktisk litt om et melisdryss ute av kontroll.

Furu og bjørk i skjønn forening.

Mens jeg går og vagger helt i egne tanker, hører jeg plutselig lyden av rasling i kratt og greiner som knekker. Er det julenissen og hans trekkdyr som har gått inn for en brutal nødlanding inne i skauen ?

Lauvåsnuten reiser seg storslått og vakkert i øst.

Under en blå himmel ser jeg små og dunlette snøkrystaller som daler sakte og lydløst ned mot bakken.

Etter en fin trugetur gjennom skogen, har jeg kommet frem til stedet som jeg har valgt meg ut for årets julaftenfeiring.

Mitt lille og knallrøde Hilleberg Unna telt, rigges opp på få minutter.

MSR'en suser og vannet koker. Det er tid for en aldri så liten og velfortjent lunch her ute i skogen.

Her ville det nok blitt stryk i orden.

Jeg nyter maten og utsikten fra teltåpningen.

Julekvelden kommer som en velsignelse av ro, og alle lys står nå og brenner.

Litt utpå kvelden begynner snøen og dale ned fra himmelen, og en svak vestlig bris skaper en behagelig suselyd i tretoppene.

Inne i teltet er det godt og varmt, og julemiddagen nytes i lyset fra et talgelys.

Klokken 01:15 våkner jeg av lyden av tunge regndråper som hamrer på teltduken. Jeg reiser meg opp i soveposen og gløtter ut, og ute sveier trærne godt i den kraftige vinden som har kommet i løpet av natten. Snøen på greinene er også borte, og skogen er igjen grønn.

Første juledag blir en svært våt og mild opplevelse, og rundt meg ser jeg bekker og elver som flommer over sine bredder. Det er med andre ord et skikkelig møkkavær, men det er jo på ingen måte noe nytt i 2011.

Mange minner og enda en teltovernatting rikere, pakker jeg sammen telt og utstyr og setter kursen for bilen som står på parkeringsplassen nede i Maldal.

Ha en riktig God Jul !

Tor-Atle...

..............................................................................................