Postet 12.02.2011 22:02
En topptur på "andeføtter"

Denne vinteren har jeg brukt mye tid på å gå lange fjellturer med truger - eller andeføtter som jeg velger å kalle det, og dette er en aktivitet jeg så absolutt vil anbefale når det rykker som verst i turfoten.

Selv bruker jeg et par 36 tommers Tubbs Mountaineer, og disse finner jeg perfekt til bruk i både tett skogsterreng og avblåst og isete toppturterreng.

Disse er utstyrt med en solid binding, svært kraftige stegjern og ikke minst en hendig hælløfter, som gjør turen opp de aller bratteste bakkene til en lek.

Det å vagge rundt i det flotte vinterlandskapet på denne måten er både morsomt, annerledes og ikke minst en fantastisk fin måte å trene kondisjon og utholdenhet på uten å måtte røyne "maskineriet" til bristepunktet.

Det er en tidlig, stille og bitende kald vintermorgen, og jeg vagger avsted oppover mot solen som skinner så vent og vakkert på de aller høyeste fjelltoppene.

Vinterstemning inne i Djuvsbotnen.

En stram lukt av hydraulikkolje fyller luften i det jeg nærmer meg denne strandede trakkemaskinen, og på baksiden ser det ut som et skikkelig blodbad etter det som trolig var et aldri så lite slangebrudd.

Mange liter hydraulikkolje senere når jeg toppen på den bratte skibakken, og kan se hele den feiende flotte ruten jeg skal vagge oppover mot toppen på Ravnafjell.

Andespor i puddersnø.

Jeg ankommer toppen på Ravnafjell fra sørvest, og har fulgt en rute som er noe mindre rasutsatt.

Her oppe på 982 moh har jeg en fin utsikt mot Sauda og hele fjellområdet som omkranser bøgda, eller byen som det så fint heter.

I det jeg står og nyter stillheten og den fine utsikten, dukker plutselig denne enorme "homla" opp like over hodet mitt, og etter en aldri så liten seiersrunde rundt toppen velger den å gå inn for landing på en bitte liten flate like ved der jeg står.

Utvilsomt artig før ongan !

En inspirerende utsikt .

Under en lettskyet himmel vagger jeg hjemover etter nok en fin topptur, og en gedigen opptur med andeføtter på.

Tor-Atle...

..............................................................................................